ÜYELİK GİRİŞİ
KATEGORİLER
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam254
Toplam Ziyaret3273260
egitimce.com

5. Sınıf fen ve teknoloji deneme

1. Hangisi elektrik kaynağı değildir?

televizyon
akümülatör
saat pili
şehir cereyanı
 

2. Aşağıdakilerden hangisi pil ile çalışmaz?

duvar saati
radyo
el feneri
bulaşık makinesi


3. Elektrikli araçlar kullanım amaçlarına göre sınıflandırılabilir. Buna göre hangisi diğerlerinden farklı bir amaç için kullanılır?

elektrikli soba
lamba
elektrikli şofben
klima


4. Elektrik bir --------------------- çeşididir. Yukarıdaki noktalı yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

 ses
hareket
enerji
aydınlatma
   
5. Magma hangi küreden yeryüzüne çıkar?
ateş küre
taş küre
hava küre
ağır küre
 
6. 14- Bitkilerin hayatlarını devam ettirebilmeleri için aşağıda verilenlerden hangisini dışardan almaları gerekli değildir?

Besin
Su
Güneş ışığı
Karbondioksit gazı


7. Aşağıdakilerden hangisi uyku halinde bir canlıdır?

Tohum
Rüzgar
Toprak
Kedi


8. Aşağıda verilen araçlardan hangisinde pil kullanılamaz?
El feneri
Duvar saati
Televizyon kumandası
Ütü
 
9. 15- Aşağıda verilen canlılardan hangisi, hem karada hem de suda yaşıyabilir?

Yunus
Kedi
Balina
Kurbağa


10. Aşağıdaki olayların hangisi gözle göremediğimiz canlılar tarafından gerçekleştirilir?

Donma
Erime
Büyüme
Küflenme

 11. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Pillerin (+) ve (-) olmak üzere iki kutbu vardır.
Elektrik bir enerji çeşididir.
Bütün elektrikli araçlar şehir cereyanı ile çalışır.
El feneri pille çalışan bir araçtır.


12. Aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?

Piller,şehir cereyanından daha tehlikeli enerji kaynağıdır.
Kumandayı çalıştırmak için pilleri her şekilde yerleştirebiliriz.
Piller asla bir oyuncak değildir.Onlarla oynamamalıyız.
Atık piller çevre kirliliğine yol açmaz.


13. Basit bir elektrik devresinde aşağıdakilerden hangisi mutlaka gerekli değildir?

kablo
enerji kaynağı(pil)
duy
ampul


14. Aşağıdakilerden hangisi elektrik ile çalışmaz?

ampul
güneş
televizyon
buzdolabı


15. Aşağıdaki elektrikli araçlardan hangisi soğutma amacıyla kullanılmaz?
Elektrikli soba
klima
buzdolabı
derin dondurucu

 

16. En eski ışık kaynağı hangisidir?
Meşale
Spot lambası
Flüoresans
El feneri


17. Aşağıdaki aydınlatma araçlarından hangisi ilkeldir?

El feneri
Spot lamba
Meşale
Florasan lamba


18. - I. Grup : Güneş II. Grup: El feneri Yukarıdaki ışık kaynakları ile aynı grupta yer alanlar hangisinde doğru verilmiştir? I.Grup II.Grup

. mum Flaş ampul
. yıldız televizyon
. ateş böceği yıldırım
ampul ay
 


19. Ses aşağıda verilen alanlardan hangisinde daha önemlidir?

habarleşme
eğitim
ulaşım
tıp


20.  Doğal olarak ses oluşturan kaynaklara doğal ses kaynağı denir. Aşağıdakilerden hangisi doğal ses kaynağıdır?

Araba motoru
Müzik seti
Gök gürülüsü
Televizyon
 

 

CEVAPLAR  1 A   2 D   3 B    4 D  5 A    6 A   7 A   8 D  9 D 10 D  11 C   12 C  13 C  14 B  15 A  16D   17C  18B  19A  20C

 

1.  A) B) C) D)
2.  A) B) C) D)
3.  A) B) C) D)
4.  A) B) C) D)
5.  A) B) C) D)
6.  A) B) C) D)
7.  A) B) C) D)
8.  A) B) C) D)
9.  A) B) C) D)
10.A) B) C) D)
11.A) B) C) D)
12.A) B) C) D)
13.A) B) C) D)
14.A) B) C) D)
15.A) B) C) D)
16.A) B) C) D)
17.A) B) C) D)
18.A) B) C) D)
19.A) B) C) D)
20.A) B) C) D)

 DEĞERLENDİR


  EĞİTİM - ÖĞRETİM
 KONU ANLATIMLARI
 İNGİLİZCE  TESTLER
 YAZILI SORULARI 4-8
 HİKAYE -MASALLAR
 ETKİNLİKLER  1 -  5
    
 TEOG SBS PYBS OKS
 SUNULAR VİDEOLAR
 ANİMASYONLAR
 SORU BANKASI  1-8
 MAT.SORU BANKASI
 OYUN, YARIŞMALAR
 DİLBİLGİSİ  -  İMLA
 ONLİNE TESTLER
 TÜM   DÖKÜMANLAR
 MATE. VİDEO  SUNU
    
 KOMİK BİLMECELER
 KIZILCASÖĞÜT İÖO
 ÖĞRENCİLERİM KİO
 SINIFIM - OYUNLAR
 4  İŞLEM  SUNULARI
 BAYRAM    ŞİİRLERİ
 SİTE HTML KODLARI
 OKULŞARKISÖZLERİ
  LİNKLER
........
.
YUKSEL UGURLUOGLU
..
    SİTE İSTATİSTİKLERİ    
Üye 5.011Max.Çevrimiçi 115
      Son Üye Zeynep Uygun
     ÇOĞUL ZİYARETÇİ SAYISI
Sayaç