ÜYELİK GİRİŞİ
KATEGORİLER
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam10
Toplam Ziyaret3319697
Takvim

MATEMATİK 6/5

1. Bir kenar uzunluğu 3x br olan karenin çevresini belirten cebirsel ifade aşağıdakilerden hangisidir?

A) 3x + 3x
B) 4 + 3x
C) 3x . 3x
D) 4 . 3x


2. “ Saatteki hızı 70 km olan bir araç a saatte kaç kilometre yol alır?” ifadesine ait cebirsel ifade aşağıdakilerden hangisidir?

A) 70 + a
B) 70 . a
C) a – 70
D) 70 ÷ a


3. a = 3 b = 7 için 3a – 5b ifadesinin değeri kaçtır?

A) 26
B) 6
C) -6
D) -26


4. 6. sınıf öğrencisi Veli’nin çalışma masası birimkarelere bölünmüş şekildedir. Eni 22 tane, boyu 30 tane kareden oluşmuştur. Veli’nin çalışma masasının tamamı kaç br kareye bölünmüştür.

A) 1320
B) 660
C) 330
D) 220


5. Dik kenar uzunlukları 60 m. ve 80 m. uzunluğunda olan dik üçgen şeklindeki bir tarlanın alanı kaç daa (dekar) dır?

A) 2,4
B) 24
C) 240
D) 2400


6. Bir adımı 75 cm olan Kerem, uzun kenarı 150 cm, alanı 4,5 metrekare olan dikdörtgen şeklindeki bir bahçenin etrafını kaç adımda tamamlar?

A) 6
B) 8
C) 12
D) 16


7. Eni 4 metre, boyu 6 metre olan bir salonun tabanı kare fayanslarla döşenecektir. Alanı 400 santimetrekare olan fayanslardan kaç tane döşenir?

A) 40
B) 60
C) 400
D) 600


8. 2 ,6 , 12 , 20 ,30 ,….. örüntüsünün 11. terimi aşağıdakilerden hangisidir?

A) 110
B) 120
C) 123
D) 132


9. İki sayı arasındaki fark 47’dir. Büyük sayı t ise, küçük sayının değerini belirten cebirsel ifade aşağıdakilerden hangisidir?

A) 47 . t
B) 47 – t
C) t + 47
D) t – 47

10. Alan ölçüleri kaçar kaçar büyür ve kaçar kaçar küçülür?

A) 10
B) 100
C) 1000
D) 10000

11. 0, 75 km² + 8 hm² + 175 dam² ifadesi kaç hm² 'dir?

A) 84,75
B) 83,75
C) 84,5
D) 83,5


12. ( 48 m² + 75 dam ²) - 0, 75 hm² ifadesinin m² cinsinden sonucu hangisidir?

A) 47,25
B) 48
C) 48,25
D) 49


13. Aşağıdakilerin kaç tanesi yanlıştır?
1. 1 ar = 1 dam²
2. 1 hm² = 1 hektar
3. 1 da = 1 dm²
4. 1 daa = 10 dam ²


A) 1
B) 2
C) 3
D) 4


14. 140 dm² + 25 da toplamı , kaç ar dır?

A) 2, 51
B) 2, 514
C) 3, 51
D) 3, 514


15. 15 m² + 800 dm² + 0, 5 daa toplamının da cinsinden karşılığı hangisidir?

A) 51, 3
B) 51, 8
C) 52, 2
D) 52, 3


16. 5 daa + 0, 05 ha + 500 da toplamının ar cinsinden karşılığı , hangisidir?

A) 0, 15
B) 1,5
C) 105
D) 1500


17. 9, 6 ha kaç m² dir?

A) 96
B) 960
C) 9600
D) 96000


18. 18375 cm² kaç m² dir?

A) 1837, 5
B) 183,75
C) 18,375
D) 1,8375


19. 8dm² + 49 cm² + 0, 08 m² toplamının dm² cinsinden karşılığı, hangisidir?

A) 12, 47
B) 16,49
C) 18,47
D) 18, 49


20. 20,305 hm ² ,kaç dekardır?

A) 2,0305
B) 203,05
C) 2030,5
D) 20305

CEVAPLAR 1D  2B   3D   4B   5A  6C  7D   8D  9D   10B   11A   12B   13B   14B   15D  16C  17D   18D   19B  20B

 

1.  A) B) C) D)
2.  A) B) C) D)
3.  A) B) C) D)
4.  A) B) C) D)
5.  A) B) C) D)
6.  A) B) C) D)
7.  A) B) C) D)
8.  A) B) C) D)
9.  A) B) C) D)
10.A) B) C) D)
11.A) B) C) D)
12.A) B) C) D)
13.A) B) C) D)
14.A) B) C) D)
15.A) B) C) D)
16.A) B) C) D)
17.A) B) C) D)
18.A) B) C) D)
19.A) B) C) D)
20.A) B) C) D)

 DEĞERLENDİR


  EĞİTİM  -  ÖĞRETİM
 KONU ANLATIMLARI
 İNGİLİZCE  TESTLER
 YAZILI SORULARI 4-8
 HİKAYE -MASALLAR
 ETKİNLİKLER  1 -  5
    
 TEOG SBS PYBS OKS
 SUNULAR VİDEOLAR
 ANİMASYONLAR
 SORU BANKASI  1-8
 MAT.SORU BANKASI
 OYUN, YARIŞMALAR
 DİLBİLGİSİ  -  İMLA
 ONLİNE TESTLER
 TÜM   DÖKÜMANLAR
 MATE. VİDEO  SUNU
    
 KOMİK BİLMECELER
 KIZILCASÖĞÜT İÖO
 ÖĞRENCİLERİM KİO
 SINIFIM - OYUNLAR
 4  İŞLEM  SUNULARI
 BAYRAM    ŞİİRLERİ
 SİTE HTML KODLARI
 OKULŞARKISÖZLERİ
  LİNKLER
........
SİTENE EKLEEğitim Siteleri
CANLI RADYO DİNLE
TESTİMİZ.COM
.
YUKSEL UGURLUOGLU
..
    SİTE İSTATİSTİKLERİ    
Üye 5.019Max.Çevrimiçi 115
     Son Üye Gündüz Aktürk
     ÇOĞUL ZİYARETÇİ SAYISI
Sayaç

Reklam
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar6.26746.2925
Euro7.33867.3680